Titanica Art

~ Karine T. Knudsen ~
December 2nd, 2018 by admin

Hvorfor hjemmesida mi er reklamefri

Jeg har valgt en å ikke tjene penger på hjemmesida mi ved bruk av annonser og reklame. Dette er det flere grunner til. Det var ikke lenge etter at jeg opprettet hjemmesida, at Google tok kontakt med meg fordi de ønsket å plassere annonser på sida mi. Jeg sa sporenstreks nei til dette, og det har jeg ikke angret på.

Det er flere grunner til at jeg ikke ønsker annonser på sida mi:

Visuelt inntrykk
Jeg ønsker ikke at mine lesere skal bli utsatt for annonsering når de besøker hjemmesida mi. Hjemmesida mi er litt som mitt tredje hjem der jeg deler av min kreativitet. Jeg har ikke lyst til å kaste reklame i fleisen på folk som kommer på “besøk” til meg. Reklame og annonser stjeler fokus fra leseren, og gjør at hjemmesida ser forsøplet og rotete ut. Pga de useriøse annonsene til Google, vil også sida se mer useriøs ut.

Personvern
Den andre grunnen til at jeg har valgt dette, er fordi jeg synes måten Google opererer på mtp hvordan de sporer, fotfølger og lagrer informasjon om deg via hele Internett kontinuerlig, er skremmende og ugunstig for personvernet.

Useriøse annonsører
Annonsørene som Google skal ha deg til å klikke deg inn på er til tider hårreisende uetiske. F.eks “Se hvor tykk han har blitt”, “Du vil ikke tro hvordan de ser ut nå” – med hentydninger til kjendiser som sliter med f.eks rus. Det er uetisk å henge ut folk på denne måten, enten de er kjendiser eller den hverdagslige mannen i gata .

Hensyn til klima
Jeg ønsker ikke å bidra til at folk spontankjøper ting de egentlig ikke trenger. Jorda vår er syk pga at vi har et ekstremt forbruk, og kjøper masse tull vi ikke trenger. Det produseres enormt mengder produkter som omverdenen mener du bør kjøpe, og alt dette bidrar til å gjøre jorda sykere.  Jeg ønsker ikke å være med på denne galskapen.

Ønsker du å kommentere?