Titanica Art & Photography

January 18th, 2019 by admin

Enkle stoffblomster

To svarte blomster oppå hverandre.

Jeg lærte å lage disse stoffblomstene for noen år siden. Jeg har laget flere stykker og bruker dem på hatter, hårspenner etc. Det morsomme er at man kan f.eks bytte dem ut når man ønsker slik at de passer til resten av antrekket. Har jeg f.eks en rød kåpe, så bruker jeg en rød blomst på alpelua mi. Blomstene er enkle å lage, og du kan bruke både mønstret og ensfarget stoff i de aller fleste varianter. Jeg har brukt satinstoff fra Stoff og Stil i ymse farger, men stoffrester du har liggende fungerer ypperlig.

Du trenger:
– stoff nok til 5 sirkler
– en asjett eller annen sirkel til å måle opp stoffet med
– saks, nål og tråd
– fin knapp som dekker hullet i midten (2 cm i diameter)
(- hårspenne, sikkerhetsnål etc.)

Du begynner med å klippe 5 sirkler, f.eks med en diameter på 15 cm. Så bretter du disse en gang slik at det blir en halvmåne. Etterpå bretter du dem en gang til slik at du får “1/4 pizzastykke”. Etter dette syr du opp og ned gjennom alle ytterkanten av “pizzastykket”. Når du har sydd gjennom den ene, fortsetter du å sy gjennom neste, og slik gjør du til alle er sydd sammen. Så fester du begynnelsen av tråden stramt med enden av tråden. Du vil nå ha en blomst med hull på midten. Dette hullet kan du dekke med en fin knapp som dekker alle skjøtene.

På blomsten på bildet mitt har jeg festet en liten blomst over en større. Neste gang jeg lager en blomst skal jeg huske å ta bilder eller filme underveis. :)