Titanica Art

~ Karine T. Knudsen ~
February 27th, 2012 by admin

Vatring av et 800-liters akvarium

Vi kjøpte et 800-liters akvarium i fjor høst med understell. Understellet var i trefarget laminat og vi bestemte oss for å male det sort. Siden vi hadde 2 akvarielekkasjer i kjelleren rett etter hverandre, fant vi ut at vi ville resilikonere akvariet før vi fylte det med vann. Vi hadde et problem, og det var at møbelet ikke hadde noen vaterfunksjon, noe som krevde at gulvet måtte være fullstendig i vater for at det skulle stå stabilt. Det er veldig viktig at akvariet på slike størrelser ikke får noen vridning slik at det kan krenge og sprekke.

Bjørn Erik og faren kom opp med en genial idé. De fant ut at man kunne sette bolter i jernramma på understellet slik at boltene kunne justeres etter at akvariet var fylt med vann. Akvarier av stor størrelse har en tendens til å komme ut av vater igjen etter at man har fylt i vann, siden gulvet gir etter litt pga tyngden. Det veier i overkant av et tonn tilsammen. Bjørn Erik boret 14 hull og  skrudde i boltene. På denne måten kunne vi vatre akvariet etter at vannet var fylt i. Det er viktig å ha en liten metallplate under bolten for å fordele trykket, så ikke bolten siger nedi plata under, med mindre den står på betong.

 

 

Ønsker du å kommentere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *