Titanica Art & Photography

November 10th, 2010 by admin

Bok med hemmelig rom

uthuletbok

Bok med hemmelig rom. Foto: Karine T. Knudsen/Titanica Art

Jeg lagde to slike bøker i julegaver til mine søstre, Solveig og Elise. De ble veldig overrasket da de prøvde å lese bøkene. Bøkene kan brukes til å oppbevare hemmelige eller verdifulle ting. Når bøkene er lukket er det umulig å se at de er uthulet inni. I prinsippet er det ikke vanskelig å lage slike bøker, men det krever litt muskler og tid. Jeg pådro meg også noen blemmer av all kuttingen.

Du trenger: en tykk bok, lim og pensel, metallinjal og en god hobby/tapetkniv, beskyttelsesfolie.

Valgfritt: filt/stoff, pynt, bilde, godteri.

Oppskrift: Skaff deg en tykk bok, f.eks fra en bruktbutikk, som du vet ikke kommer til å bli lest. La permene være som de er, spar på et par av de første sidene og tegn så opp en firkant på den neste siden, ca 2-3 cm fra kanten rundt. Så er det bare å ta frem metallinjalen og begynne å kutte. Du må kutte mange ganger og lage gode spor. (Jeg har undret i ettertid på om det er mulig å bore fire hull 2-3 cm fra hjørnene og bruke en liten sag i stedet for kniv.) Så er det bare å kutte ut sider for sider til du er i mål. Husk å ikke kutte i bakpermen! Det kan være lurt å legge en treplate mellom bakpermen og de arkene du skal kutte. Etter dette pakker du for- og bakpermen inn i plast eller annet så du ikke søler lim på disse. Lukk så boka. Nå skal du smøre lim langs sidekantene mens boka er lukket. Du kan gjerne legge litt vekt oppå boka, så sidene holder seg godt på plass mens limet tørker. Når limet er tørt, limer du sammen den tomme rammen til bakpermen og lukker boka. Legg den flatt og la det tørke godt med litt vekt på toppen. Når limet er tørt, er boka ferdig. Du kan nå velge om du vil pynte den med filt, paljetter, pynt og putte godis oppi. Du kan også lime inn et foto i bunnen.
Lykke til :) -Karine

Save

Save