Titanica Art & Photography

November 23rd, 2005 by admin

Eggsperimentet!

En dag, for noen år siden, fant jeg ut at jeg skulle eksperimentere med et kokt egg. Jeg syntes å huske, eller var det en drøm?, at eggehviten forsvant ved å legge et kokt og skrelt egg i kjøleskapet i noen dager.

Hva jeg brukte i eksperimentet:
Husqvarna kjøleskap
Et stk Prior-egg
Asjett til å legge egget på i kjøleskapet.
Webcam til dårlige bilder
Gryte + vann for å koke egget

Fremgangsmåten:
Jeg lot egget koke i nøyaktig 8 minutter. Jeg vet ikke hvordan prosjektet vil fungere om man bruker et bløtkokt egg. Muligens fungerer det like bra da, men jeg vil anta at det tar lengre tid før eggehviten forsvinner. Etter at det var kokt, tok jeg et bilde av det. Jeg la det i kaldt vann en stund for at det skulle bli lettere å får skrelt det. Jeg skrelte så egget og tok nytt bilde av det. Etterpå la jeg det nederst i kjøleskapet. Jeg er fryktelig lei for at jeg glemte å ta bilde av egget på dag 2. :(  Mange har lurt på om ikke det lukter veldig av egget, men fakta er at det ikke lukter noenting.

Bilder:

Dag 1: 26. oktober 2003:
Egget har nettopp blitt kokt i ca. 8 minutter og skallet er tatt av.kokt8min

 

Dag 3: 28. oktober 2003:
(Jeg glemte å ta bilde av egget i går.)
Plomma begynner å komme gjennom eggehviten!
dag3plommabegynner

 

Dag 4: 29. oktober 2003:
Det ser ut til at eggeplomma fortrenger eggehviten! Dette er spennende!dag4merogmer

 

Dag 5: 30. oktober 2003:
Litt dårlige lysforhold, men nå forsvinner snart hviten helt.dag5annenvinkel

 

Dag 6: 31. oktober 2003:
Det er fremdeles litt hvitte igjen på den ene siden.
Egget begynner å bli veldig hardt, og det er fremdeles helt luktfritt.dag6deterfremdeles

 

Dag 7: 1. november 2003:
Egget har sprukket litt. Nå er det veldig lite hvitte igjen.dag7annenvinkel

 

Dag 8: 2. november 2003:
I dag er det en uke siden ‘eggsperimentet’ startet. All eggehviten er borte!
Hva skjedde?!dag8annenvinkel

 

Endelig fikk jeg svar på mysteriet i dag 31. januar 2014, etter 9 år i uvitenhet!
NRKs Ekko gjentok forsøket i Abels Tårn og kom med følgende konklusjon: