Titanica Art & Photography

January 30th, 2007 by admin

På tur i et Cessna 172R-fly

Lørdag, 27. januar fikk jeg sjansen til å bli med på en tur i et 4-manns Cessna-fly. Det var moro. Det var ganske trangt inni der, men jeg fikk trøkka ned fua i baksetet. Noen minutter etter at vi hadde letta fra flyplassen på Kjevik, fikk jeg øye på noe merkelige hus midt inni skogen. Jeg trodde først jeg hadde oppdaget en usivilisert eventyrby, men byen viste seg å være Kardemomme By i Dyreparken. Jeg fikk akkurat tatt et bilde før vi var forbi.

Vi kjørte videre til Lillesand hvor vi snudde igjen for å kjøre mot Søgne. Vi ble fulgt av et helikopter, så vi måtte ligge litt høyt og utenfor kysten, men vi fikk med oss utsikten ned til kyststripa. Da vi kom til Søgne tok jeg noen flere bilder der, og akkurat idet jeg var i ferd med å titte på bildene i kameraet, sa piloten: “Er dere klare for en litt krapp sving?” Jeg nikket mens jeg titta videre på bildene. Plutselig la han hele flyet vertikalt i lufta, og hverken magen eller hodet mitt var med på leken. Jeg fikk rett og slett litt sjokk! Men så lukket jeg øynene hardt og tenkte at det snart var over. Det var helt sykt! Var akkurat som å være i en karusell. Mamma hadde garantert spydd. Jeg spydde ikke. Etter dette ble jeg litt kvalm, og jeg var altfor varm, så jeg tok av skjerfet og løsnet litt på selen. Det hjalp.

Jeg vil gjerne fly igjen, men neste gang vil jeg sitte foran og være co-pilot, så jeg kan styre. ;) Piloten var veldig hyggelig! Han heter Helge Aasen og er med i Kjevik Flyklubb.

Her er noen bilder fra turen: