Titanica Art & Photography

May 10th, 2012 by admin

Hjemmelaget sølvpuss

Grunnen til at sølv blir sort, er at det reagerer med svovel i lufta og da starter en oksideringsprosess. Husk å oppbevare sølv i tett plastikk for å unngå oksidering.

Jeg prøvde ut denne oppskriften på hjemmelaget sølvpuss i går, og det fungerte ganske bra. Det egner seg ikke på sølv som skal være oksidert for å få frem mønster, for all oksideringen (det sorte) fjernes. I de tilfellene ville jeg heller brukt “silver polish pads” og tørket bort den overflødige oksideringen langs kantene etc.

Dette er hva du trenger:
En ildfast form eller liknende
15 x 20 cm med aluminiumsfolie
varmt vann
1 ts bakepulver
1 ts zalo
2 ts salt
2 ts “34% eddik”

Putt aluminiumsfolie i bunnen av den ildfaste formen, varm opp vann og hell oppi. Hell så oppi de andre ingrediensene og se til at bakepulveret blir oppløst. Når alt har løst seg opp er det bare å putte i sølvet. Alt sølvet må være i kontakt med aluminiumsfolien.

Når det har ligget litt kan du fjerne sølvet med et treredskap og skylle det godt i rennende vann. Tørk det med et rent og tørt håndkle. Hvis du har problemer med å tørke sølvet pga krinker og kroker, så antar jeg du kan bruke hårføneren på svak varme. Når sølvet blir varmt fordamper vannet fort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *