Titanica Art & Photography

June 20th, 2012 by admin

Naturlig smertestillende

Her er en oppskrift på naturlig smertestillende, hentet rett fra naturen.

Foto: Bernie @ Wikipedia

Barken fra seljetrær inneholder et stoff som kalles salicylsyre. Dette er den opprinnelige og naturlige formen for salicylsyre, i motsetning til acetylsalisylsyre, som er den syntetiske virkemiddelet i smertestillende tabletter. Salicylsyren i seljebarken har mindre bivirkninger enn syntetisk acetylsalicylsyre. Acetylsalicylsyren, som finnes i smertestillende tabletter, øker blødningstendensen og kan føre til blødende magesår og magekatarr ved vedvarende bruk. Seljebark har ingen av disse bivirkningene. Men seljebarken har både den smertestillende og betennelsesdempende virkningen som salicylsyre. Den virker også febernedsenkende, mot revmatisme og lokalt astringerende (sammentrekkende).

Oppskrift:
“Barken høstes om våren når sevja går, barken fra grener og unge trær snittes med kniv og barken vires løs. Barken kan brukes frisk eller tørket. 20 gram tørket seljebark eller 40 gram frisk seljebark småkoker i ¾ liter vann i 30 minutter dvs til det er kokt inn til ½ liter. Denne halvliteren drikkes fordelt på 3- 4 doser utover dagen. Oppbevart i kjøleskap holder avkoket av seljebark seg i 2 til 3 dager.”

Seljetreet er det treet som får “gåsunger” om våren.

Kilder:
http://www.dinside.no/346017/selje-naturlig-smertestillende
http://snl.no/salicylsyre

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *