Titanica Art & Photography

April 25th, 2019 by admin

Ramsløk på Stokken

På søndag spurte Julie, min fine nabo, om noen hadde en båt hun kunne låne. Siden mine foreldre har en aluminiumsbalje på 9 fot, så tenkte jeg kanskje hun kunne låne den. Både motoren og båten fungerte som det skulle, og jeg fikk lov å være med! Vi kastet båten uti i Kongshavn og kjørte over til Stokken. Planen var å plukke ramsløk. Ingen av oss hadde plukket ramsløk på Stokken før, så det ble endel raving rundt frem og tilbake før vi fikk noen tips og fant stedet, som nå går under navnet Kajadalen.

Vi holdt på å bli spist opp av to sinte svaner da vi kom tilbake til båten, men jeg holdt dem på avstand med et svingtau mens Julie prøvde å få liv i motoren. Alt gikk til syvende og sist ganske bra, og neste gang vil det bli en enda mer behagelig tur pga at vi vet hvor ramsløken er og vi vet om skumle svaner på forhånd.

Viktig: Mange har problemer med å se forskjell på liljekonvall og ramsløk, noe som er litt skummelt siden liljekonvall regnes som en giftig plante. Ramsløk lukter hvitløk/gressløk, så den har en ganske spesiell lukt som ikke liljekonvall har. I tillegg så kan du sjekke bilder av ramsløkblomster. De likner ikke på liljekonvall. Se de to siste bildene: